Views
7 months ago

Miles #26 Special Zoute Grand Prix

  • Text
  • Zoute
  • Jaar
  • Rally
  • Heel
  • Nieuwe
  • Goed
  • Concours
  • Waar
  • Tussen
  • Meest
Miles #26 Special Zoute Grand Prix

FLAVOURS ROAD DIM DINING

FLAVOURS ROAD DIM DINING © Sam Bynens Vlakbij de opwinding van de oude binnenstad vind je de Vrijdagmarkt, een plein dat charmeert met zijn schaduw werpende bomen en de elkaar opeenvolgende terrasjes en restaurants. Een moderne en elegante groene façade, een goed overwogen groot raam, een sober logo dat de Japanse invloed onderstreept en de voornaam van de eigenaar: Dim Dining wekt al snel je nieuwsgierigheid op. Het restaurant dat in mei 2016 is geopend door de Antwerpse chef Dimitri Proost, krijgt een 14/20 in de Gault & Millau-gids. Granitotegels, natuurlijke materialen, designmeubilair, het zachte en juiste licht... Het decor weet ons van meet af aan te verleiden! 54 Elke ongeoorloofde kopie is strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Produpress NV. Miles #26

L ife Achterin de zaal ontwaren we de gestalte van Dimitri die in de weer is tussen zijn werkblad en de bar. Wat eenvoudig gepresenteerd lijkt, vraagt een complexe voorbereiding. Een keuken die instant opdient, vereist een grote mise-en-place. De 23-jarige chef is in zijn nopjes. De 16 disgenoten in de zaal en 8 aan de bar genieten van een intieme sfeer en een heel verzorgde bediening. Wij kiezen het negengangenmenu van € 105 samen met een Japans bier. Vanaf de eerste kleine hapjes toont Dimitri zijn liefde voor het product en de gevarieerde invloeden die in zijn keuken spelen. Watermeloen met olijf- en sesamolie of wagyu-pastrami in fijne sneden. De toon is gezet met deze eenvoud en zin om te ontdekken. In het sushi-assortiment, trekt de makreel onze aandacht. De chef kent zijn klassiekers. We komen tot de kern van de zaak met de sashimi van zalm op een bedje van gepofte quinoa afgewerkt met truffelolie. Een perfect evenwicht tussen zachte en krokante structuren. De zeebaars die volgt is kundig gesneden. Hij wordt geserveerd op een crème van zee-egel en een bedje van kaviaar, waar het mooie product tot zijn recht komt. Groots! De discipline en uiterste nauwkeurigheid van de Japanse keuken of de vindingrijkheid van de westerse keuken... Dimitri amuseert zich. Zijn keuze van smaken is gedurfd in speelse gerechten. De serveerster presenteert ons vervolgens het signatuurgerecht van de chef: octopus. Een © Sam Bynens tempura van octopus, die door 13 bereidingen gaat voor een bijzonder zacht en knapperig resultaat. Dit is onze absolute aanrader! De crispy-ducksalade met pompelmoes, de langoustines met kooknat en een snufje curry, de perfect afgekruide wagyu-rib en om af te sluiten het yuzu-taartje... Deze getalenteerde chef schenkt dankzij de kracht van eenvoud elk product zijn ereplaats in je bord. Zijn leidmotief is duidelijk: het product komt steeds op de voorgrond. ‘Dim’ - die zijn vak heeft geleerd in de Londense Hakkasan-restaurants (Kantonese sterrenkeuken) en bij Yamazato in Amsterdam (eerste Japans restaurant met een ster in Nederland) - maakt indruk door zonder versiersels recht op zijn doel zijn producten virtuoos te verwerken. Aandacht ook voor de mooie kaart met natuurlijke wijnen. Het heerlijke, gesofisticeerde en lichte menu dat Dimitri Proost bedenkt, is een reële culinaire belevenis! dimdining.be J. Giammorcaro B. Rodesch DIM Open voor lunch & diner van donderdag tot maandag 12u00 - 14u00 19u00 - 20u30 © Sam Bynens Vrijdagmarkt 7 2000 Antwerpen 03/226.26.70 Elke ongeoorloofde kopie is strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Produpress NV. Miles #26 55