Miles

Views
6 years ago

Miles Gentleman Driver's Magazine #27

  • Text
  • Elke
  • Strikt
  • Verboden
  • Produpress
  • Ongeoorloofde
  • Kopie
  • Voorafgaande
  • Schriftelijke
  • Toestemming
  • Jaar
Miles #27 Old Is The New Young

FLAVOURS ROAD: GENT I

FLAVOURS ROAD: GENT I restaurants, eetadresjes om door een servetringetje te halen. J. Giammorcaro ROOTS Je moet al eens vaker in Gent komen om dit plekje te vinden in een steegje van het Patershol (een middeleeuwse wijk in het centrum, met natuurlijk zijn typische kasseibestrating). Heel charmant die eetruimte met een bruine leren zitbank, authentieke stenen vloeren, houten tafels met besteklade, niet bij elkaar passend servies, schoolstoelen of de zichtbare koperen buizen. De ruwe interieurinrichting mixt oud en nieuw. Het onthaal is warm en professioneel, de sfeer vriendelijk en gezellig. Chef Kim Devisschere groet ons vanuit zijn open keuken. Koken doet hij met passie. Hij begon zijn vak al te leren op zijn twaalfde in de hotelschool en leerde ook met zijn ogen van zijn grootmoeder-kokkin. Hij heeft bij enkele groten gewerkt waaronder De Superette in Gent vooraleer zijn lief Nele Victoor te leren kennen en samen hun zaak te openen. Nele ontfermt zich meertalig over de zaal en verzekert een aangename, snelle en goed georganiseerde bediening. Het lunchmenu is uniek, 3 voorgerechtjes, 1 hoofdgerecht en een dessert voor brengt ons een amuse. Wortelen, miso, diënten zijn eenvoudig, de bereiding zit juist. We laten ons verleiden voor een glas natuurlijke San Giovese en ontdekken de 3 voorgerechten. Aardappelen, botermelk en garnalenfumet - varkenshaas, knolselderij, een op 63° gekookt ei of een visschere toont talent in zijn subtiele bewerking van deze marktproducten. De sint-jakobsschelp die volgt, met beurre blanc, champignonkaviaar, lekkernij. Het hoofdgerecht, een rundswang, pompoen en polentakroketten, is origineel. Roots is een pareltje in Gent! Het is het soort zaak dat je wilt delen. Je voelt je er op je gemak, een beetje alsof je thuis zit. We zijn best vertrouwd met bistronomie en toch verrast om hier een nieuw concept te ontdekken. Kim ten te werken en ze op te tillen tot heerlijke gastronomische gerechten met een onklopbare prijs-kwaliteitsverhouding. We merken nog op dat bij het avondmenu (€ 49, vier gerechten) de chef voor elk gerecht een hebbers vinden hier ook hun meug. Gault&Millau: 14/20 Open van maandag tot vrijdag 12u00–14u00 19u00–21u30 Vrouwebroersstraat 5 9000 Gent rootsgent.be 09/310.67.73 50 Elke ongeoorloofde kopie is strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Produpress NV.

LIFE DE SUPERETTE Dit super trendy bedrijf, buiten het historische centrum van Gent, doet ons multipurpose-winkels. De Superette is een stampt. Met Rose Green en Sarah Lemke (een bakkerij uit Wisconsin), verbouwen ze deze vroegere kruidenierszaak tot een ambachtelijke bakkerij en brasserie. De geur van het brood die er overdag hangt, is fantastisch. De grote oven en open keuken, lange houten tafels en zijn toog scheppen een We hebben de tartaar van rund geproefd met zijn champignonmayonaise. Ons advies: Het ontbijt is helemaal af en vergeet vooral niet om even aan de toog van de bakkerij te gaan kijken... Het zuurdesembrood is op zich al de omweg waard. Guldenspoorstraat 29 9000 Gent de-superette.be/restaurant 09/278.08.08 VOS In een winkelstraat hartje Gent, lijkt Vos op het eerste gezicht op een kof- je achterin zijn rustige tuin een grote schuifpui. Daarachter verschuilt zich - volledig open keuken om zelf op te dienen. Met zijn partner Jakob Everaert, bachtelijke producten. De voorgerechten die als tapas worden geserveerd, tabrië en een luchtige aïoli bestrooid met jonge uitjes of een assortiment van charcuterie met de befaamde gekookte hesp uit Nevele en de coppa met venkel, alles is smakelijk en buitengewoon vers. Ons advies: Gault&Millau: 13/20 Zwijnaardsesteenweg 6 9000 Gent vos.gent 09/398.81.09 © Maikel Thijssen Elke ongeoorloofde kopie is strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Produpress NV. 51