Views
2 months ago

Miles #27 Old Is The New Young

  • Text
  • Elke
  • Strikt
  • Verboden
  • Produpress
  • Ongeoorloofde
  • Kopie
  • Voorafgaande
  • Schriftelijke
  • Toestemming
  • Jaar
Miles #27 Old Is The New Young

IN DE KEUKEN VAN DAN

IN DE KEUKEN VAN DAN KLEIN Na zijn rol als frontman van de rockband Vismets heeft Dan Klein zijn gitaren en synths in kamer 103 van het Jam Hotel opgesteld om een collaboratief en ongecomplexeerd nieuw popproject op te starten. De eerste single verschijnt deze winter. Intussen bezorgt hij ons het recept van zijn lievelingsmaal. Louise Apple idee van dit nieuwe project dat we Caraïbe hebben genoemd, komt voort uit de ontmoeting van creatieve muzikanten. Ieder ‘Het van hen draagt iets bij, laat zijn spoor achter’, vertelt de man die op de mooiste Europese podia al sinds 10 jaar de gevoelige snaar weet te raken bij de meest orthodoxe rockliefhebbers. ‘Ik heb altijd een EP willen realiseren met de input van Brusselse getalenteerde artiesten zoals de Great Mountain Fire, Pierre Montevideo, DJ Simon le Saint of Mickey. Nu is het realiteit!’ Klein maakt ons wijzer op de vraag waarom hij zijn studio in een hotelkamer heeft geïnstalleerd: ‘Het hotel is een ideale plaats om afstand te nemen, niet-alledaagse ontmoetingen te doen of gewoon inspiratie te putten.’ Dan Klein is zowel op het podium als in de keuken in zijn element. Voor hem is koken als muziek maken. ‘Je moet gevoeligheid tonen om een mooi gerecht samen te stellen. Hetzelfde voor een track.’ Tussen twee opnamesessies, bezorgt hij ons het recept van zijn lievelingskost. SPAGHETTI POMODORO E BASILICO ‘Een ogenschijnlijk eenvoudig recept, maar best moeilijk om te laten slagen. Het vraagt weinig tijd noch ingrediënten. Gewoon een beetje weten waar je mee bezig bent. Je hebt dus Italiaanse spaghetti nodig, tomaten, look, olijfolie, basilicum en een goede parmezaan. Het belangrijke is om kwaliteitsproducten te kiezen. Goede tomaten vind je niet gemakkelijk in België. Kies dan voor conserven. De beste? Die met kerstomaten van Agromonte of hun passata in glazen bokalen. Als je dit allemaal hebt, dan ben je goed voorbereid! RECEPT VOOR 4 PERSONEN Doe een flinke hoeveelheid olijfolie in een pan waarin je twee fijngehakte teentjes look laat fruiten met een kleine gedroogde peperoncino (om het geheel een licht pikante toets te geven). Als de look doorschijnend wordt, voeg je de kerstomaten toe in de pan met zout en peper. De tijd dat het water voor de pasta aan de kook komt, laat je de saus sudderen (10 minuten). Het is echt belangrijk dat je het water voor de pasta goed zout en dat je ze eruit haalt wanneer de kern nog knapperig is. Op dat moment voeg ik ze in de pan met de saus toe samen met een beetje kookwater. Dit is het moment om de afkruiding te checken. Als de pasta perfect gekookt is en hij de saus goed heeft opgenomen, dien je hem op in een diep bord met versgemalen parmezaan en vers fijngesneden verse basilicum. Hemels! facebook.com/Dan-Klein-Producer 52 Elke ongeoorloofde kopie is strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Produpress NV.

LIFE WARMLOPEN VOOR KERSTMIS DISCO baobabcollection.com ROCK colette.fr PSYCHEDELISCH www.samsonite.be KLASSIEK france.yvesdelorme.com FLAMENCO LOUNGE HOUSE METAL sissy-boy.com sergiohermanshop.com absolut.com supersec.com POPULAIR rob-brussels.be SLAM belvederebespoke.be FUNK boutique-faienceriegeorges.com 53 Elke ongeoorloofde kopie is strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Produpress NV.