Miles

Miles #34 - Mer du Nord On en Veut Encore !
Miles #34 - De Noordzee - Uitgesteld Afscheid!
Views
2 months ago

Miles #34 - De Noordzee - Uitgesteld Afscheid!

  • Text
  • Zoute
  • Toestemming
  • Schriftelijke
  • Voorafgaande
  • Verboden
  • Strikt
  • Kopie
  • Ongeoorloofde
  • Produpress
  • Elke
Miles #34 - De Noordzee - Uitgesteld Afscheid!

ADRESSEN 5 X TAFELEN AAN

ADRESSEN 5 X TAFELEN AAN ZEE We stappen binnen bij de vijf coolste adressen waar lekkerbekken en smulpapen het op hun bordje krijgen. Louise Apple HET STEAKHUIS CARCASSE IN SINT-IDESBALD Zoek je de ster van de vleeskeuken? Dan heb je hem gevonden. Slagers(klein)zoon Hendrik Dierendonck runt niet alleen een slagerij in Sint-Idesbald, Nieuwpoort, Koksijde en Brussel, maar ook (en vooral) restaurant Carcasse (op een boogscheut van zijn oorspronkelijke slagerij). Een adres dat de erkenning geniet van grote Belgische en buitenlandse chefs. Op de kaart: rundsvlees uit het Noorden, het Zuiden, Spaans, Toscaans, Japans, rood vlees, gemarmerd vlees, rijping van drie, vier of zes weken, of zelfs langer... Een kaart die voortdurend verandert naargelang de aanvoer en de seizoenen. We vallen voor het Laguiole-mes dat in de tafel steekt, het mooi geïllustreerde menu als was het een theaterprogramma, de inrichting met voorwerpen uit de slagerij (inclusief de lintzaag), de bokalen met gearomatiseerde azijn op de schappen: hier gebeurt er meer dan alleen vlees grillen; er wordt gekookt. Als een chef. carcasse.be 34 Elke ongeoorloofde kopie is strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Produpress NV.

DE GASTRONOMISCHE WILLEM HIELE IN KOKSIJDE Willem Hiele is een gepassioneerde chef die uitgesproken aandacht besteedt aan de verwerking en de afkomst van zijn producten. In zijn restaurant in Koksijde dat zijn naam draagt, biedt hij een menu aan met verse en lokale voedingsmiddelen die hij zelfs vaak in zijn eigen moestuin heeft gekweekt. Zijn streven? Een kaart ontwikkelen met ingrediënten die hij zelf kan voorzien. restaurant.willemhiele.be DE KANTINE DE OESTERPUT IN BLANKENBERGE De naam en faam van restaurant De Oesterput reikt veel verder dan Blankenberge waar de familie Devriendt hun handel in schaal- en schelpdieren vijf generaties geleden is begonnen. Je smult er van verse kreeft, oesters, vis en mosselen aan grote tafels gedekt met papieren tafelkleden. Het is feestelijk, gezellig, maar niet voor niks. XXL-slab. oesterput.com DE AZIAAT BOO RAAN IN KNOKKE-HEIST Als beste Aziatische restaurant van het jaar in de Gault&Millau-gids, is Boo Raan in Knokke-Heist gewoonweg een niet te missen adres voor de liefhebbers van het genre. Achter de toog van deze open keuken, zijn drie koks stevig in de weer om kruidige gerechten voor te schotelen zoals je ze kunt proeven in het noordoosten van Thailand met subtiele invloeden van het naburige Laos. Op de kaart, gerechten waar de Thai heel erg voor vallen zoals kleefrijst, een salade van papaja met een limoendressing, tomaat, koriander en geroosterde en pikante peper. Belachelijk lekker! De inrichting doet afstand van de kitsch en maakt plaats voor minimalisme en gedempt licht. booraan.be DE JACHTHAVEN AIRREPUBLIC IN CADZAND Zin om er even tussenuit te knijpen? Ga even over de grens, naar Cadzand en maak een omweg langs Retranchement. Een dorpje dat tal van rustplekjes telt waaronder Grenzeloos, een rôtisserie in een oud entrepot met een specialiteit van producten uit de zee en gerijpt vlees (grenzeloosretranchement.nl). Neem, bij het verlaten van het dorp, direct de eerste weg aan je linkerkant, richting Cadzand, de thuisbasis van Sergio Herman en zijn AIRrepublic, een in de jachthaven gelegen neobrasserie die de huiselijke keuken in ere herstelt. Op de kaart: mosselen, oesters en langoustines met een twist. air-republic.com Elke ongeoorloofde kopie is strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Produpress NV. 35