Miles

Miles #36 - RESTER - Réinventer sa manière de bouger
Miles Gentleman Driver's Magazine #34
Miles Gentleman Driver's Magazine #34
Views
2 years ago

Miles Gentleman Driver's Magazine #29

  • Text
  • Elke
  • Produpress
  • Ongeoorloofde
  • Kopie
  • Strikt
  • Verboden
  • Voorafgaande
  • Schriftelijke
  • Toestemming
  • Onze
Miles #29 Relax Special Summer

ALS JE IN SPA BENT

ALS JE IN SPA BENT TIJDENS DE 24 UUR TOTAL 24 HOURS OF SPA 2018 Deze endurorace voor auto’s is een grote klassieker sinds 1924. Dit is ook de mooiste endurowedstrijd die uitsluitend voorbehouden is voor de Gran Turismo-categorie. De 70ste editie zou in juli zo’n tacht- SPA elk jaar liefhebbers van sportwagens aan en gezinnen die van de grote toegankelijkheid genieten en van de unieke gezelligheid die zo eigen is aan dit evenement. De parade en het aperitief van de 24 uur wanneer de racewagens en de piloten verzamelen in het centrum van Spa of de concerten... De feeststemming van de 24 uur maakt zich meester van de stad! total24hours.com DE THERMEN VAN SPA De stad Spa en de Thermen van Spa vieren 150 jaar thermale traditie. In het gebouw dat in 2004 in gebruik werd genomen, vinden we dezelfde verzorging, de beroemde traditionele koperen baden en dezelfde knowhow uit de 19de eeuw. Het aanbod is echter aangepast aan de wensen en de noden van ons moderne leven en bestaat uit twee te onderscheiden benaderingen. De ene de genezende (en wellness), de andere eerder recreatief. Het instituut bestaat uit zijn 60 individuele verzorgingscabines waar je aan de zorgen wordt toevertrouwd van 30 vakkundige therapeuten of zijn vleugel die speciaal bestemd is voor moeders en baby’s; de 100% ontspanningsruimte met zijn schelpvormige zwembad van 400 m2 dat naar buiten opent of zijn bad met bronwater van 33° waar je van een fantastisch zicht geniet... Verzorging of relaxatie, alle noodzakelijke luxe is voorhanden!! Colline d’Annette et Lubin 4900 Spa thermesdespa.com FISCHWEIHER Op advies van John in de ‘Vieux Moulin’ (zie hieronder) en Marie-Charlotte in ‘La Menuiserie’, kunnen we niet anders dan nog halt te houden op deze plaatselijke visgrond. De authenticiteit van deze plek, verstopt aan de oever van een vijver omringd met velden, doet ons niet twijfelen. De familie Hermann is in 1999 van start gegaan in deze blokhut met een vanzelfsprekende charme waar zij een terras en een aantrekkelijke bar aanbieden. Op de kaart: meunière, gevuld in papillot, met witte wijn, huisgerookt met mierikswortelsaus... de forel is hier koning, keizer, en admiraal van de vijvervloot. Het is de optocht van de op hun zondags uitgedoste stamgasten. Sourbrodterstrabe, 49 Weywertz Mühlenstrasse, 32 Weywertz 4750 Bütgenbach levieuxmoulin.be LE VIEUX MOULIN Als je gedineerd hebt bij La Menuiserie, dan moet je zeker ook deze oude watermolen uit 1834 langsgaan. We vallen meteen al voor de charme van dit viersterren hotel dat John en zijn vrouw in 2001 volledig hebben vernieuwd. Onze kamer is ruim en mooi ingericht. Toch gaat onze aandacht naar het balkon en zijn zalige uitzicht op de vijver. Na een serene nacht in een gigantisch dubbel bed, komt het langverwachte moment van de ontbijttafel. Vers sinaasappelsap, biologisch appelsap, charcuterie en kazen uit de streek of een huisgemaakte eendenterrine en naast alle klassiekers in het genre, bereidt Philippe de eieren zoals jij ze graag hebt. Voeg daar nog de gezelligheid van een haardvuur aan toe en je hebt de perfectie! Nog een kleine anekdote: Eric van de Poele heeft hier zijn laatste overwinning van de 24 uur gevierd. 66 Elke ongeoorloofde kopie is strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Produpress NV.

LIFE HET RECEPT WAARMEE ISABELLE ARPIN HAAR VRIENDEN OVERBLUFT het recept van haar ‘ajo blanco’ geserveerd met gegrilde langoustines. Elsa Fralon ‘Ik vind het heerlijk om met langoustines te werken. Ze doen me terugdenken aan mijn vakanties in Spanje. Mooie herinneringen met mijn beste vrienden. Ik haal me zo die onvergetelijke avond voor de geest toen we in ons vakantiehuis langoustines hebben geroosterd op een reusachtig grote barbecue. We hebben de avond doorgebracht met het verbeteren de wereld en te lachen met wat je ook maar kunt bedenken. Een mooie zomer was dat...’ DE INGREDIËNTEN - 150 g gepelde amandelen - 100 g broodkruim - 2 teentjes look - 8 cl olijfolie - 1 dl xeresazijn - 300 ml blanke fond - 200 ml melk - gepelde en ontpitte witte druiven - 4 langoustines - gebrand paneermeel (sterk geroosterd, maar niet verbrand!) - langoustineolie BEREIDING Week de amandelen een nacht in de melk. Mix de amandelen fijn met het broodkruim, de melk, de blanke fond, azijn en look. Breng op smaak met zout, peper of suiker en proef. Dit is je ‘ajo blanco’. Pel en ontpit de witte druiven. Pel de langoustines en bak ze in de olijfolie. Serveer de ajo blanco in een diep bord, vervolgens de in drie gesneden langoustines en de witte druiven. Overstrooi met het gebrande paneermeel. Voeg nog enkele druppels langoustineolie toe en wat fijne kruiden. Dien op. Louise 345 Louizalaan 345 1050 Brussel louise345.com 67 Elke ongeoorloofde kopie is strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Produpress NV.