Miles

Views
6 years ago

Miles Gentleman Driver's Magazine #28

  • Text
  • Elke
  • Produpress
  • Ongeoorloofde
  • Kopie
  • Strikt
  • Verboden
  • Voorafgaande
  • Schriftelijke
  • Toestemming
  • Heel
Miles #28 Een Nieuwe Seizoen Lonkt!

FLAVOURS ROAD: OOSTENDE

FLAVOURS ROAD: OOSTENDE Grote instituten, sterren, ontdekkingen of echte concepten, Miles onthult zijn beste adressen. Boris Rodesch Jo Giammorcaro DE KRUIDENMOLEN Op weg naar Oostende houdt Jo halt in Klemskerke bij de net gerestaureerde oude molen. Hij wil je graag een van die grote instituten aan onze kust voorstellen. Op de mooie route naar De Haan, op acht kilometer van de Koningin der Badsteden, kom je het witte stevig opgetrokken en met weiland omringde molenhuis tegen waar Stijn Bauwens en zijn vrouw de Kruidenmolen hebben geopend. Het restaurant baadt in een weelderig kader waarvan het terras mee geniet. De inrichting met houten tafels, kleurendetails en een open haard zijn tegelijk authentiek en hedendaags. Het daglicht dat rijkelijk binnenstroomt geeft het interieur een gezonde en warme sfeer. De ontvangst is hartelijk en ontspannen, de kelner heel stijlvol. We laten ons verleiden voor het huisaperitief, een likeur op basis van appel en kastanje, in evenwicht gebracht met een droge witte wijn en mooi afgetopt met een espuma van appel. Samen met de tartaar van grijze garnalen, de zeeslakken of de huisgemaakte chips als amuse beginnen we met een treffende en smakelijke combinatie. De chef Stijn Bauwens is langs grote huizen gepasseerd. Hij leert het vak bij de Sanglier des Ardennes in Durbuy, daarna bij l’Ecailler du Palais Royal in Brussel, vooraleer zijn opleiding te vervolmaken in het driesterrenrestaurant van Geert Van Hecke in Brugge, De Karmeliet. Met een dergelijk traject achter de kiezen (pun intended), hebben we er veel vertrouwen in en kijken we vol verlangen uit om zijn keuken te ontdekken. Op de kaart staan klassiekers, zes voorgerechten en zes hoofdgerechten, vindingrijke seizoensuggesties, Bib Gourmand-menu’s (3 gangen voor 37 euro / 4 gangen voor 51 euro) en het dessert van de dag. We zijn heel redelijk en gaan voor de lunchformule: voorgerecht plus hoofdgerecht te kiezen uit de klassiekers en een espresso voor 29 euro. Grijze garnaalkroketten met gefrituurde peterselie, tongetjes met frieten en mayonaise van het huis: ik kies voor de must-eats uit de Noordzee. De knapperig gebakken, smeuïge en gul geserveerde kroketten doen hun reputatie eer aan. Ook de drie slibtongetjes zijn perfect goudbruin. Voor mij is het op en top genieten, maar Jo’s ‘ruigere’ keuze interesseert me minder. Het beenmerg met grof zout en rozemarijn op toast is een les in afkruiden. Zijn hoofdgerecht, een ontbeend varkenshammetje en een kroket van varkenssnuit, onderstrepen de passie, de verbeelding en de vindingrijkheid van Stijn Bauwens. harmonieuze keuken. Een kleine kanttekening is de ietwat eenvoudige wijnkaart. We hadden best wel een paar natuurwijnen willen proeven, al hebben we erg genoten van de originele bierselectie. De Kruidenmolen is de typische plek waarnaar je op zoek gaat tijdens een gastronomische uitstap aan de Belgische kust. Ver van de opwinding bij de Koningin der Badsteden blijft er ons maar één verlangen... Vaker terugkeren naar deze fantastische overheerlijke bistro! Gault & Millau: 14/20 Open zondag-maandag-dinsdag 12u00–13u45 18u00–21u00 vrijdag en zaterdag 18u00–21u00 Dorpstraat 1 8420 Klemskerke, De Haan kruidenmolen.be, 059/23.51.78 58 Elke ongeoorloofde kopie is strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Produpress NV.

LIFE CHEZ PAULETTE De zaak die vorige november zijn deuren opende is discreet en elegant. Chef Isabelle Arpin is enthousiast over dit adres. Ze ligt in een straatje op een boogscheut van de Langestraat, in een wijk die ‘s avonds heel levendig wordt. De sfeer ‘Chez Paulette’ is tegelijkertijd rustig en gedistingeerd. Frederic Lamquet, die in open keuken om zijn liefde voor goede producten en mooie composities met ons te delen. Een klassieker waarvan je blijft genieten! Hij staat helemaal alleen aan het fornuis. Toch passeert hij vlot de borden over de toonbank. Deze kleine gastronomische bis- tuurlijke materialen die afsteken tegen de mooi gedekte tafels. De kaart en de originele aanpak krijgen onmiddellijk al onze aandacht. De chef laat je een menu samenstellen uit 6 degustaties en 6 must-eats. Tapas, voorgerecht of hoofdgerecht, jij kiest! Tegenover porties die naar onze smaak wat ruim uitvallen, staat een productkwaliteit die op zich de verplaatsing helemaal waard is. Klassiekers of specialiteiten van het zeetje: garnaalkroketten of tomaat-garnaal, kabeljauw op Vlaamse wijze en tong à la meunière... Allemaal zo lekker in hun eenvoud! Onze tip: Reserveer een tafel voor een avondje onder vrien- voorgerechten te delen. Ga daarna achter de hoek naar bar Lafayette voor een afsluiter. Open van donderdag tot maandag 18u00-00u00 Madridstraat 6 8400 Oostende resto.chezpaulette@gmail.com 0494/77.17.75 HET KOMBUIS Het Kombuis is een instituut in Oostende en de oertypische plek om mosselen te gaan eten! Dit restaurantje dichtbij de zeeboulevard doet meer aan een frituur denken met zijn eenvoudig en bescheiden kader. Het is er altijd volzet en de ontspannen en lawaaierige sfeer draagt volledig bij aan de charme van dit cultadres. De inrichting is kitsch. Aan de muur hangen met mosselen versierde borden. De tafels plakken aan elkaar. Het lawaai en de geuren uit de keuken verspreiden zich door de ruimte... Deze unieke sfeer maken het bijzondere karakter van het Kombuis. Wij zijn helemaal verkocht! De absolute aanrader is de pot mosselen van 1,3 kg, in een grote gebakken vis van de dag. Je kunt niet reserveren maar je zult merken dat het ruimschoots de moeite is om even geduld te oefenen. Onze tip: Ga naar het Kombuis met een mosselfestijn in gedachten! Kies het liefst voor een tafel op de benedenverdieping. Open 7 dagen op 7 11u30-15u00 & 18u00-23u00 Van Iseghemlaan 24 8400 Oostende 059/80.16.49 59 Elke ongeoorloofde kopie is strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Produpress NV.