Miles

Views
3 years ago

Miles #38 - ONS WARME NEST

  • Text
  • Nieuwe
  • Toestemming
  • Schriftelijke
  • Voorafgaande
  • Verboden
  • Ongeoorloofde
  • Produpress
  • Strikt
  • Kopie
  • Elke
Miles #38 - ONS WARME NEST

MISUKO, HET SAP DAT MOOI

MISUKO, HET SAP DAT MOOI MAAKT Deze urban juicery produceert lokaal koudgeperste (en dus met intacte voedingseigenschappen) vruchten- en groentesappen afkomstig van 100% biologische landbouw. Geen toegevoegde suikers, conserveringsmiddelen of toevoegingen en geen pasteurisatie. Misuko streeft een principe van circulaire economie na, recycleert, composteert en geeft de voorkeur aan biologische grondstoffen die nabij worden verbouwd. Niets dan voordelen voor de milieu-ethiek, maar ook en vooral voor het lichaam, want ‘ juicing’ (of sapjes drinken gedurende één of meerdere dagen) helpt om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen en het bij een dipje, stress en seizoensgebonden veranderingen te ondersteunen. Op het programma: heel gevarieerde en superlekkere sapkuren (één dag = zes goed vullende sappen en plantaardige melkdrankjes), maar er is meer. Misuko biedt ook stimulerende shots aan, kleine doses die je in één slok kunt verorberen om alle voordelen ervan te voelen. De must van het seizoen: kurkuma, gember en zwarte peper met ontstekingsremmende eigenschappen die gunstig zijn voor het immuunsysteem. Op onze shoppinglijst staan ook manden met biologische groenten kruidenthees. . misuko.be STRONG SUPPLIES, VOEDINGSSUPPLEMENTEN OP MAAT In de wereld van de voedingssupplementen woedt een harde concurrentie en de hekelaars staan altijd in de aanslag om een verpletterend en twijfel zaaiend argument te berde te brengen. Het concept van dit Belgische bedrijf: reëel tegemoetkomen aan de individuele behoeften van sporters (maar ook anderen) door een kuur samen te stellen die een gezond voedingspatroon vervolledigt. Je beantwoordt online een gedetailleerde vragenlijst en enkele dagen later ontvang je een slimme doos in de vorm van een dispenser waarmee je de supplementen dag na dag netjes krijgt aangeleverd. strongsupplies.com 26 Elke ongeoorloofde kopie is strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Produpress NV

HET TROOSTENDE RECEPT VOOR EEN REGENACHTIGE ZONDAG: NIKOLAS KOULEPIS’ CHOCOLADESALAMI Nikolas Koulepis, een jonge 36-jarige chef-kok met een juist gezoet gevoel voor poëzie, is een van de rijzende - en stilaan zichzelf bevestigende - sterren van de Brusselse patisserie. Koulepis is afkomstig uit Rhodos, Griekenland, en kwam in 2012 via de keukens van de Villa Lorraine in België terecht. Bij de geboorte van zijn kinderen heeft hij beslist om zijn zaak te openen, om zowel meester-banketbakker als meester van zijn tijd te zijn. van de Franse patisserietraditie en de Griekse recepten uit zijn jeugd. De dubbele identiteit van zijn taarten bezorgt je driedubbel genoegen. De minutieuze ambachtsman maakt elke lekkernij ter plaatse en vanaf begin volgend jaar opent hij juist naast de deur een nieuw atelier waar hij patisserieworkshops zal geven. Hij deelt met ons zijn makkelijk en heerlijk recept voor ‘chocoladesalami’, een dessert uit zijn kinderjaren, dat ook als ‘chocolade mozaïek’ is gekend. Aan de knowhow die meestal van moeder op zoon wordt doorgegeven (en in dit geval omgekeerd), heeft hij wat chocopasta toegevoegd, om dit kinderlijke genot nog lekkerder te maken. De chef wil ook dit nog kwijt: ‘Je kunt het invriezen en dan zachtjes in kleine bevroren stukjes oppeuzelen, of naast een sorbet.’ Alsof we het niet allemaal in een keer soldaat zullen maken. Ingrediënten 420 g pure chocolade (om goed te pakken is het belangrijk dat het geen cacao, 250 g choco. Om voor de hand liggende redenen is het niet nodig om nog suiker toe te voegen. Strategie Smelt de boter en de in kleine stukjes gehakte chocolade au bain-marie of in de microgolf. Voeg de choco en de cacao toe en meng tot je een vrij vloeibaar en kleverig deeg krijgt. Spatel de stukjes petit-beurre in het deeg. Het mengsel moet lauw blijven om gemakkelijk te kunnen verwerken. Leg het deeg op een groot vel bakpapier - of in een siliconen vorm als je er een taart in plaats van een salami van wilt maken. Centraal staan de vorm en een regenachtige zondag: je mag creatief zijn. Wikkel het bakpapier om zichzelf alsof je een reusachtige sigaret draait. Trek de worst goed aan door met een liniaal de randen aan te drukken. Om af te sluiten, draai je de uiteinden vast zoals een snoepjeswikkel en zet je de worst in de koelkast om op te stijven. Proef, met je vingers. Nikolas Koulepis Schildknaapstraat 85 - 1050 Brussel nkpatisserie.com VALDISPRO, CBD ZONDER TE ROKEN Volledig legale capsules om te slikken. Het Nederlandse farmabedrijf Vemedia Consumer Health, specialist op de markt voor CBD- en Cannabis Sativaproducten van hoge kwaliteit, lanceert een nieuw kal merend voedingssupplement. Het natuurlijke preparaat op basis van valeriaan en hennepzaadolie (koudgeperste wietolie), helpt om een beetje rust te vinden in een ietwat angstwekkende context, ontspant de geest en ontspant de synapsen. De samenstelling van dit ‘cool-ondersteunend’ middel is uiteraard gecontroleerd en goedgekeurd door de FOD Volksgezondheid. Het product wordt trouwens te koop aangeboden bij de apotheek en parafarmacie, zodat je er betrouwbaar en professioneel advies bij krijgt. In België lijkt de consumptie van kalmerende middelen op zijn minst een nationale sport: elk jaar worden er 2,4 miljoen capsules in het segment Calming & Sleeping* verkocht. Het is hier geen kwestie van jezelf murw te slikken om de dagelijkse stress te doorstaan, maar gewoon chill in de realiteit te staan. Met een zeer minimaal THC-niveau, geen verslaving en het enige wat hallucinant is, is de ontspanning. *Cijfers Red Data MAT06 2020 Valdispro Cannabis Sativa, € 13,90 voor 24 capsules. Dosering: 1 tot 2 capsules per dag. vemedia.com Elke ongeoorloofde kopie is strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Produpress NV 27