Miles

Views
2 years ago

Miles #41 - ROBERTO MARTINEZ - THE COACH

  • Text
  • Jaar
  • Toestemming
  • Schriftelijke
  • Voorafgaande
  • Verboden
  • Strikt
  • Kopie
  • Ongeoorloofde
  • Produpress
  • Elke
Miles #41 - ROBERTO MARTINEZ - THE COACH

De protegé van Viki

De protegé van Viki Geunes ‘Als reactie op jullie verzoek om een kok uit te kiezen die aan het begin van zijn carrière staat, dacht ik aan Gianfranco Van de Maele van het Antwerpse restaurant Upton. Net als ikzelf volgde hij nooit een hotelopleiding. Toen ik hem ontmoette, boezemde hij me meteen vertrouwen in. Hij werkte bijna 4 jaar bij ons. Ik wil hem steunen, niet alleen vanwege zijn kooktalent maar ook voor wie hij als mens is. Gianfranco heeft altijd blijk gegeven van zelfdiscipline. Ik zie mezelf vaak in hem terug: no pain, no gain. Met zijn evenwichtige karakter heeft hij een duidelijke blik op de zaken, en hij laat zich niet al te snel beïnvloeden. Ik ga graag bij hem eten. Een eerlijke kerel met de juiste vaardigheden! Die oprechtheid proef je ook in zijn gerechten.’ Wie is Gianfranco Van de Maele van het restaurant Upton in Antwerpen Gianfranco (32) omschrijft zijn keuken als ‘modern met Italiaanse invloeden, gecombineerd met smaakbommetjes uit de Aziatische keuken.’ Upton stelt een à-la-cartemenu en een 4-gangenmenu voor. Over Viki Geunes zegt hij: ‘De opleiding, kennis en vriendschap die ik al jaren van Viki heb mogen ontvangen, vormen de fundering van mijn restaurant. Dat gaat verder dan de kookkunst alleen. Ik ken Viki nu acht jaar en word nog steeds door hem geïnspireerd. Ik ben hem erg dankbaar voor alles wat hij me heeft geleerd. Zonder hem zou ik Upton nooit hebben kunnen openen.’ n www.upton.be 48 Elke ongeoorloofde kopie is strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Produpress NV

PARFUMS HET GEURIGE GRAS Indiërs kennen al eeuwenlang de aromatische en geneeskrachtige eigenschappen van vetiver. Vandaag zijn deze grassen nog altijd een geliefd parfumingrediënt, voor verschillende redenen. ofie lbrecht Als veevoeder een middel tegen bodemerosie een element van voodoorituelen én een geliefd parfumingredint is vetiver verrassend veelzidig n urvedische recepten van zo’n 1000 jaar voor Christus noemden de Indiërs het ‘de olie van de kalmte’, omwille van zijn kalmerende, aardende eigenschappen e gebruikten het om wierook te maken water te zuiveren en melkdrankjes te parfumeren. Oorspronkelijk groeiden de grassen in het wild in de vochtige grond van Zuid-Indische moerassen en overs. Maar tegenwoordig wordt het ook gekweekt in het subtropische klimaat van China union Java ilippinen en Haïti. Op een jaar tijd groeien ze tot 2 meter hoog. Onder de grond zelfs tot meter diep waar ze een ondergronds netwerk vormen dat de bodem verstevigt ideaal om gronderosie te bestriden Duurzaam is het ook want alles van de plant wordt gebruikt De grassen dienen als veevoeder de wortels voor de parumerie en de bol groeit gewoon verder wanneer e hem opnieuw plant. Uit de wortels distilleert men een essentiële olie: een gelige siroop met een comple houtaroma dat verschilt naargelang de kwaliteit en het terroir Die van de ourbon vetiver uit union is het meest verind aardachtig kruidig met rozennuances Die van Java is bitter en gerookt Die van ati geldt als de standaardkwaliteit: houtig met groene en gerookte ledertoetsen. En ook citrusnoten want de grassen behoren net als citroengras en citronella tot de oaceae-amilie etiver heet kortom een comple aroma dat bovendien de houdkracht van een parfum versterkt. Het is dan ook een graag geziene gast in veel mannenparums © Chanel © Chanel Elke ongeoorloofde kopie is strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Produpress NV 49